Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیش از ۷۰ درصد از آلودگی‌های هوای ارومیه مربوط به ترافیک شهری و ناوگان فرسوده حمل نقل عمومی است که در گزارش پیش رو به جزئیات آن پرداخته شده است. ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۰ استانها آذربایجان غربی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، براساس اعلام خود مسئولان شهرداری این شهر ناوگان حمل و نقل عمومی ارومیه فرسوده است و سبب آلودگی هوا می‌شود بنابراین از رده خارج‌کردن اتوبوس‌های فرسوده نه تنها در حل مشکلات ترافیکی نقش بسزایی دارد بلکه از میزان آلودگی هوا به دودهای سمی می‌کاهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توقف بیش از حد و سرعت کم اتوبوس‌ها در مقایسه با خودروهای شخصی هم سبب بروز ترافیک می‌شود و هم رغبتی برای شهروندان ایجاد نمی‌کند تا از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده کنند بنابراین با تردد بیشتر خودروهای تک سرنشین، مقدمات افزایش ترافیک را فراهم می‌کنند.

آلودگی هوا که بیشتر نتیجه دودزایی و فرسودگی سیستم حمل‌ونقل عمومی است به‌عنوان یکی از پیامدهای توسعه شهرنشینی سلامت انسان را با مخاطرات جدی روبه‌رو کرده است، به‌طوری‌که سازمان جهانی بهداشت، تعداد مرگ‌ومیر زودرس ناشی از آلودگی هوای شهری را بیش از 1.3 میلیون نفر در سال 2010 اعلام کرده است.

آمارها نشان می‌دهد تاکسی‌رانی ارومیه هم تا 35 درصد فرسوده است و اثرات زیان‌بار زیادی به محیط‌زیست وارد می‌کند که نتیجه این سیستم حمل‌ونقل فرسوده، آلودگی تدریجی و رو به افزایش هوا در ارومیه است که آثار پنهان آن را در ریه‌های خود چندان متوجه نمی‌شویم.

بهتر است برای مدیریت ترافیک لاینی جداگانه برای اتوبوس‌ها اختصاص یابد تا حداقل با مشکل ترافیک شهری کمتری مواجه باشیم و یا به فرسودگی ناوگان دقت بیشتری شده تا معظل آلودگی هوا گریبان‌گیر عموم مردم شهر نشود.

میانگین بالای سنی ناوگان حمل و نقل عمومی ارومیه

رئیس سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری ارومیه اظهار می‌کند: میانگین سنی ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهر ارومیه بالاتر از میانگین کشوری و بین 11.5 تا 12 سال است.

مهدی مژدهی‌فر می‌گوید: 14 دستگاه برابر با قرارداد فی‌مابین با شرکت شهاب خودرو وارد سیستم کرده‌ایم و با توجه به مشکلات مالی موجود در شهرداری فعلاً نتوانستیم بقیه دستگاه‌ها را وارد کنیم و زمانی که گشایش مالی صورت گیرد، بخش دوم دستگاه‌های اتوبوس را وارد ناوگان حمل‌ونقل عمومی ارومیه می‌شوند.

وی بیان می‌کند: امسال حداقل 50 دستگاه اتوبوس ازلحاظ فنی و کیفی در کارگاه بازسازی‌ شده‌اند و بیشتر اتوبوس‌های موجود در ناوگان ارومیه دارای استانداردهای یورو 4 هستند ولی جایگاه‌های سوخت ارومیه دارای سوخت یورو 4 نیستند.

ناوگان فرسوده عامل 70 آلودگی‌ها

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌غربی با تأکید براینکه بیش از 70 درصد آلودگی‌های جوی استان مربوط به ترافیک شهری و ناوگان فرسوده حمل نقل عمومی است، اظهار می‌کند: برای تأمین سلامت هوای استان و به‌ویژه شهرستان ارومیه باید درباره جمع‌آوری خودروهای فرسوده و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی تدابیر جدی اتخاذ شود.

پرویز آراسته تصریح می‌کند: 8 ایستگاه سنجش آلودگی هوا در آذربایجان غربی فعالیت می‌کنند که 4 ایستگاه در ارومیه و 4 ایستگاه دیگر در شهرستان‌ها قرار دارند.

وی می‌گوید: در شهرستان‌های میاندوآب، مهاباد و پیرانشهر که جز شهرستان‌های آلوده استان هستند، در صورت تأمین اعتبار اقدام به احداث ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا خواهیم کرد.

آلودگی 200 برابری اتوبوس‌های معیوب

معاون نظارت و پایش اداره‌کل محیط‌زیست استان آذربایجان‌غربی اظهار می‌کند: در سال‌های اخیر آلودگی هوا افزایش داشته که می‌توان بحث‌های زیادی درباره علل آن انجام داد که یکی از این علل می‌تواند فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی شهر باشد.

سعید موسوی با اشاره به اهمیت ناوگان حمل‌ونقل عمومی در آلودگی هوا ابراز کرد: کیفیت بالا و استاندارد حمل‌ونقل عمومی سبب افزایش رغبت مردم به استفاده از این وسایط نقلیه خواهد شد، در شهرهای مثل ارومیه نمی‌توان فقط به اتوبوس و تاکسی متکی بود به‌ویژه حاشیه‌نشینی که ایجادشده سبب مشکلات زیادی شده که حتی آلاینده بیشتری نیز تولید می‌کند.

موسوی با اشاره به اینکه ناوگان حمل‌ونقل شهری فرسوده ارومیه به‌ویژه اتوبوسرانی نقش به‌سزایی در آلودگی هوای ارومیه دارد، گفت: در حال حاضر اکثر اتوبوس‌های ارومیه فرسوده‌اند و استاندارد یورو 2 دارند که باید استاندارد یورو 4 داشته باشند.

وی در شهرهای آلوده جهان مثل شهرهای اروپایی که در زمانی آلودگی هوا یکی از مشکلات آن‌ها بود الآن استانداردهای یورو 6 رعایت می‌شود که ما هنوز اندر خم یک کوچه هستیم و اتوبوس‌های یورو 2 ما هم درست کار نمی‌کنند.

معاون نظارت و پایش اداره‌کل محیط‌زیست آذربایجان تأکید می‌کند: در بررسی صورت گرفته یک اتوبوس خراب و آلوده در ارومیه در حد 200 اتوبوس با استاندارد یورو 4 آلودگی تولید می‌کند و اثرات زیان‌بار بالایی دارد، تاکسی‌رانی ارومیه هم تا 35 درصد فرسوده است البته در سال‌های اخیر تلاش‌هایی جهت جایگزینی این تاکسی‌ها شده است.

210 اتوبوس ارومیه نیاز به بازسازی دارند

سرپرست اداره نظارت بر اتوبوسرانی شهرداری ارومیه از فرسودگی 67 درصد از اتوبوس‌های ناوگان اتوبوسرانی این شهر اظهار می‌کند: 210 دستگاه اتوبوس از ناوگان حمل‌ونقل عمومی ارومیه نیاز به بازسازی دارند.

مهراب مظهری تصریح کرد: قرارداد خرید 100 دستگاه اتوبوس منعقد شده که تا به حال 14 دستگاه تحویل ناوگان داده شده و سایر اتوبوس‌ها به تدریج اضافه خواهند شد.

مظهری با بیان اینکه برای بازسازی صفر تا صد اتوبوس‌ها با یک شرکت عقد قرارداد شده که در حال بازسازی هستند تصریح می‌کند: روند بازسازی ناوگان حمل‌ونقلی عمومی ارومیه همچنان ادامه دارد و 50 دستگاه از اتوبوس‌های بخش خصوصی در سه ماهه نخست امسال بازسازی شده‌اند.

وی گفت: اتوبوس‌ها هر 6 ماه یکبار معاینه فنی شده و آلایندگی آنها از طریق کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست اندازه گیری می‌شود. از تردد اتوبوس‌های آلاینده در سطح شهر ممانعت به عمل می‌آید و اتوبوس‌های دودزا برای تعمیر و رفع نقص به تعمیرگاه سازمان هدایت می‌شوند.

18 درصد از مسافران شهر ارومیه با اتوبوس جابه جا می‌شوند

سرپرست اداره نظارت بر اتوبوسرانی شهرداری ارومیه گفت: در مجموع 342 دستگاه اتوبوس در ارومیه موجود است و کمبودی برای جابه جایی مسافران در سطح شهر احساس نمی‌شود.

وی گفت: 86 درصد از اتوبوس‌های ارومیه به بخش خصوصی واگذار شده و نتایج مطلوبی ازجمله صرفه‌جویی در هزینه‌های نگهداری پرسنلی رانندگان محقق شده است.

وی با بیان اینکه اتوبوس‌ها مسافران را در 42 مسیر جابه‌جا می‌کنند، اظهار داشت: در حال حاضر 18 درصد از مسافران شهر ارومیه با اتوبوس جابه‌جا می‌شوند و تلاش می‌شود با نوسازی و بازسازی ناوگان و ایجاد پایانه‌های مکمل خطی، این شاخص افزایش یابد. فقدان خط ویژه حرکت اتوبوس‌ها و نبود پایانه‌های مناسب از عمده مشکلات اتوبوسرانی ارومیه است بنابراین از شهروندان می‌خواهیم تا با رانندگان همکاری نموده و نظافت و حقوق شهروندی را در اتوبوس‌ها رعایت کنند.

گزارش از آیسان وحید

انتهای پیام/ ز

R41361/P41362/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۲۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلانشهر تهران ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس برقی نیاز دارد

تین نیوز

رییس مجمع مشورتی شورای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان ها گفت: ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس برقی برای کلانشهر تهران تا افق سال ۱۴۰۴ نیاز است. 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، مهدی چمران روز پنجشنبه در همایش روز معمار در بجنورد مرکز خراسان شمالی اظهار کرد: خرید و تامین اتوبوس های برقی نهایی شده است و اکنون تامین ۹ هزار دستگاه از این ناوگان در تهران نیاز است.

رییس شورای اسلامی کلانشهر تهران افزود: حمل و نقل برقی و پاک نیاز پایتخت است البته در این باره کشور تجربه ای ندارد به همین لحاظ خرید ناوگان برقی مخالفانی دارد.

وی با بیان اینکه اجرای این امر کار سخت و پیچیده ای نیست خاطرنشان کرد: اکنون زمینه سازی برای تامین ناوگان حمل و نقل برقی در حال انجام است، قراردادی میان شهرداری با وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز وزارت نیرو برای ایجاد ایستگاه شارژ برق منعقد شده است، استارت کار زده شد و تا زمانی که اتوبوس ها تامین شود، ایستگاه های شارژ هم آماده خواهد شد.

چمران با اشاره به اینکه یک ایستگاه شارژ برق اتوبوس به صورت نمادین افتتاح شده است گفت: قرارداد تامین ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی با شرکت داخلی از جمله مپنا بسته شده و تا پایان سال شماری از آن تحویل می شود، همچنین خرید و واردات ۲ هزار دستگاه در دست پیگیری است.

وی درباره تامین اتوبوس های برقی برای شهر بجنورد گفت: این امر باید نیازسنجی و مورد مطالعه قرار گیرد، باید میزان تاثیر آلودگی ناوگان حمل و نقل در کاهش کیفیت هوا مورد بررسی قرار گیرد تا ضرورت تامین این ناوگان تشخیص داده شود.

رییس مجمع مشورتی شورای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان ها با اشاره به اینکه ناوگان برق قیمت بالا و البته دوام بیشتری دارد گفت: نداشتن آلودگی سوخت و صوت از مزایای این ناوگان است.

گلایه از معماری وارداتی

وی در بخش دیگر سخنان خود با انتقاد از ورود نماهای رومی به شهرها اظهار کرد: باید در بهبود سیما و منظر شهری کار شود، معماری رومی وارداتی است که به عنوان حُسن قالب شد، البته مصوب شد که معماری رومی و وارداتی به ویژه برای ساختمان های مسکونی ممنوع شود.

حضور در نشست شورای اسلامی شهر بجنورد و سفر به شهر اسفراین از برنامه های رییس شورای اسلامی کلانشهر تهران و رییس مجمع مشورتی شورای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان ها در استان خراسان شمالی است.

خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • آمادگی برای خرید اتوبوس‌های برقی در بجنورد
  • واردات ۲ هزار اتوبوس برقی برای تهران در دست اقدام است
  • کلانشهر تهران ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس برقی نیاز دارد
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • تولید اتوبوس ناوگان حمل ونقل عمومی در سال گذشته زیر ۱۰۰۰ دستگاه بود
  • خدمت‌رسانی ناوگان اتوبوس‌رانی قم به ۱۰۰ هزار نفر در روز
  • فرسودگی ۳۰ درصد مدارس گناباد
  • جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان
  • زاکانی: ۳۰۰ دستگاه اتوبوس تا چند روز آینده وارد ناوگان حمل و نقل عمومی می شود