Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-03@10:41:57 GMT

ارومیه اکسیژن می خواهد! +فیلم

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۲۶۹۰۹

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی، چندروزی است که نفسهای شهر ارومیه به شمارش افتاده است و دیگر خبری از آسمان آبی و زیبای ارومیهِ دل انگیز نیست.
به گفته رئیس اداره امور آزمایشگاه های حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی، در چهارمین روز از آلودگی هوای ارومیه شاخص کیفیت هوای 156 و ناسالم برای تمامی گروههای سنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


موسوی می افزاید: هم اکنون ذرات معلق کمتر از ۱۰میکرون ۱۱۹ و ناسالم برای گروههای حساس و ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون 156 و ناسالم برای تمامی گروه های سنی است و به علت وجود پایداری جوی، سکون هوا و وارونگی دما همچنان در روزهای آینده شاهد آلودگی هوا خواهیم بود.
او، تعطیلی واحدهای صنعتی آلاینده را یکی از تصمیمات اتخاذ شذه برای کنترل آلودگی عنوان می کند و می گوید، واحدهای آلاینده تا روز چهارشنبه هفته جاری از ادامه فعالیت منع شده اند.
ذرات معلق، خطرناکترین آلاینده ها است به نحوی که سازمان بهداشت جهانی (WHO)، این ذرات را از هر آلاینده دیگری برای سلامتی انسان مضر دانسته است.
به علت ابعاد میکرونی این ذرات، بینی و گلوی انسان قادر به جلوگیری از ورود آن به داخل بدن نیست و کودکان، بیش از سایرین در مقابل اثرات این ذرات آسیب پذیرند.
در شرایط کنونی کمیته مدیریت کاهش آلودگی هوای کلانشهر ارومیه، تعطیلی مدارس را تنها راهکار عملی برای کاهش تردد خودروها و به تبع آن کاستن از افزایش آلودگی و حفظ سلامت خانواده ها در نظر گرفته است، امری که نه یک راهکار بلکه یک پادزهر موقتی است.
امروز سومین روزی است تداوم آلودگی هوا، تمامی مقاطع تحصیلی شهر ارومیه را در نوبت صبح و عصر به تعطیلی کشاند.
با شدت گرفتن آلودگی معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان غربی نیز باصدور اطلاعیه ای از شهروندان خواست به علت آلودگی هوا و برای حفظ سلامتی خود توصیه های بهداشتی را عایت کنند.
در اطلاعیه صادر شده تاکید شده است شهروندان مبتلا به بیماریهای ریوی (آسم و برونشیت)، بیماران قلبی، کودکان و سالمندان و خانم های باردار از تردد غیر ضروری در فضا های باز خوداری کنند و تمامی افراد نیز از فعالیت های طولانی مدت در فضاهای باز خودداری کنند و کسانی که در فضای باز کار می کنند پیش از مصرف هرگونه مواد غذایی دستها و دهان خود را با آب شتشو کنند.
کارشناسان بهداشت توصیه می کند، در شرایط افزایش آلودگی هوا باید برخی مواد غذایی که خاصیت خنثی سازی مواد سمی موجود در هوا را دارند، مصرف شود.
به عقیده آقای فرامرزیانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در مواقع آلودگی هوای استنشاقی، مقدار زیادی رادیکال آزاد در بدن تولید می شود که سبب کاهش توان فرد در انجام امورات روزمره شده و حتی در دراز مدت زمینه ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی عروقی و انواع سرطان را فراهم می کند، از این رو برای کاستن از عوارض ناشی از افزایش رادیکالهای آزاد در بدن مصرف آنتی اکسیدان ها توصیه می شود.
او توصیه می کند، افراد در طول روز به اندازه کافی آب و شیر بنوشند، و سبزیجات و میوه های تازه ای چون طالبی، انبه، کدو تنبل، کاهو، کرفس، اسفناج، فلفل و کلم مصرف کنند که حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است.
اعمال محدودیت ترافيكى نیز از جمله اقداماتی بود که پلیس راهنمایی و رانندگی ارومیه برای کنترل آلایندگی ها در سطح شهر به اجرا گذاشت و بر طبق آن از روز یکشنبه 26 آذر تا پایان روز چهارشنبه 29 آذر، تردد خودروها در بافت مرکزی شهر از ساعت 7 صبح الی 21 شب به صورت زوج و فرد شد.
پلیس راهنمایی و رانندگی ارومیه با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد، با رانندگان خودروهای پلاک شخصی، عمومی و دولتی فاقد معاینه فنی برخورد و از تردد ماشین های دودزا در سطح شهر جلوگیری خواهد کرد.
فرسودگی ناوگان شهری و همچنین تولید خودروهای بی کیفیت از جمله مواردی است که همواره در افزایش آلایندگی ها دخیل بوده و به عقیده کارشناسان حوزه کنترل ترافیک شهری، بهسازی ناوگان حمل و نقل عمومی از ضروریات جامعه شهری است.
به گفته سرهنگ بی غم رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ارومیه، 35 درصد تاکسی های سطح شهر ارومیه فرسوده است.
او می افزاید، 65 درصد اتوبوسها و همچنین 80 درصد مینی بوس های سطح شهر ارومیه فرسوده است.
سرهنگ بی غم تصریح می کند، مردم کلانشهر ارومیه در شرایطی آلودگی هوا را تحمل می کنند که درصد مالکیت خودرو در شهر ارومیه برای هر سه نفر یک خودرو است!
در نهایت می توان نتیجه گرفت که وجود ناوگان خودرویی فرسوده و ناکارآمد، نبود فرهنگ استفاده صحیح از خودروهای شخصی، افزایش کانون ریزگردهای محلی و کاهش بارندگی ها در سالهای اخیر همگی عواملی اند که ارومیه دل انگیز و خوش آب و هوای سالهای نه چندان دور را به وضعیت کنونی تبدیل کرده است.
نویسنده: سجاد فرجی   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی گزارش- امید شکریازی    عکس: محسن بابارضا
 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۲۶۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اگزمای بهاره» چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟

 گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، «اگزمای بهاره» یک بیماری التهابی است که معمولاً در افراد با آلرژی به گل‌ها و گیاهان شروع می‌شود. در ماه‌های بهار که گیاهان در حال گرده‌افشانی هستند بدن افراد ممکن است واکنش‌های مختلفی به این گرده‌ها نشان دهند، در واقع مواد آلرژی‌زا از طریق خشکی پوست و ترک‌های پوستی وارد بدن می‌شوند و بدن به شکل‌های مختلف واکنش نشان می‌دهد. یکی از واکنش‌ها، اگزمای بهاری است.

در این فصل تنها گرده اقشانی نیست که اگزما یا حساسیت ایجاد می‌کند بلکه چمن، گرد و خاک و حتی میوه‌های فصل بهار، باعث بروز و تشدید علائم حساسیت پوستی و در نتیجه اگزما می‌شوند.

علائم اگزمای بهاره چیست؟

اگزمای بهاره می‌تواند در قسمت‌های مختلف بدن ظاهر شود. علائم اگزمای بهاره معمولاً در دستگاه تنفسی و چشم‌ها مشاهده می‌شوند. برخی از علائم شایع اگزمای بهاره شامل موارد زیر است: سرفه، عطسه، خارش و قرمزی چشم‌ها، آبریزش چشم‌ها، سردرد، خستگی و خواب آلودگی، تنگی نفس، احساس گلو درد و تورم

عوارض اگزمای بهاره چیست؟

برخی از عوارض این بیماری شامل افزایش ترشحات بینی، سرفه، عطسه، چشم خشک و خارش چشم، تورم صورت، خستگی و خواب آلودگی است. در برخی از موارد، اگزمای بهاره می‌تواند به عوارض جدی‌تر مانند آسم منجر شود. در صورت داشتن علائم اگزمای بهاره، مراجعه به پزشک برای تشخیص دقیق و درمان مناسب الزامی است.

چگونه از اگزمای بهاره جلوگیری کنیم؟

برای مقابله با اگزمای بهاره، می‌توانید اقداماتی انجام دهید که به حفظ سلامتی خود و کاهش عوارض این پدیده کمک کند. برخی از راه‌های موثر برای

مقابله با اگزمای بهاره عبارتند از:

استفاده از ماسک تنفسی: استفاده از ماسک تنفسی در فضای با غلظت بالای ذرات گرده گیاهان می‌تواند کمک کند تا ورود ذرات گرده به دستگاه تنفسی را کاهش دهد.

استفاده از تصفیه‌کننده هوا: استفاده از تصفیه‌کننده هوا در منزل یا محل کار، می‌تواند به تصفیه هوای داخلی از ذرات گرده کمک کند.

استفاده از عینک آفتابی: استفاده از عینک آفتابی با فیلتر UV می‌تواند به جلوگیری از ورود ذرات گرده به چشم‌ها کمک کند.

شستشوی منظم لباس‌ها و بدن: شستشوی منظم لباس‌ها و بوسیله حفظ بهداشت بدن، می‌تواند کمک کند تا ذرات گرده روی لباس‌ها و بدن کمتر بماند.

محافظت از خود در فضای باز: در صورت خروج به فضای باز در زمان‌های با غلظت بالای ذرات گرده، استفاده از ماسک تنفسی و عینک آفتابی مورد توصیه است.

با انجام این اقدامات، می‌توانید بهبود سلامت خود را در برابر اثرات منفی اگزمای بهاره تسریع دهید. در صورت داشتن عوارض شدید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هوای اصفهان سالم است
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول
  • با این خوراکی های خوشمزه خواب آلودگی و بی حالی بهاری را دور کنید
  • «اگزمای بهاره» چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟
  • افزایش ۱۸ درصدی تولید پتروشیمی ارومیه در ۱۴۰۲
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • قدرتمندترین موتور فضایی چین ۵۰۰ تن پیشرانش تولید کرد